PH-TWB helaas op onfortuinlijke wijze aan zijn einde gekomen

nieuwsbrief eerst1Zoals U wellicht zult weten is op 26 September 2003 de PH-TWB na 16 jaar voor Flevo-Air te hebben gevlogen helaas op onfortuinlijke wijze aan zijn einde gekomen.

Gelukkig zijn er bij deze crash geen gewonden of erger gevallen wat dus direct alweer een hoop leed doet verzachten.

Wel was direct duidelijk dat de kist nooit meer zal kunnen vliegen.

Besloten werd daarom om maar direct naar een ander vliegtuig uit te zien, wat eigenlijk nog niet eens zo eenvoudig bleek te zijn. Na lang zoeken vonden wij in Duitsland een zelfde “Cessna172″ en zijn in het weekend van 18 oktober dan ook afgereisd naar Herzogenaurach een vliegveldje onder de rook van Nurnberg, om het vliegtuig te bekijken en er mee proef te vliegen. Eigenlijk waren we direct een beetje verliefd op dit vliegtuig, het heeft “long range, wat wel even wennen zal zijn, maar toch ook weer voordelen heeft en een 4-blads propeller met een Gomolzig uitlaat, wat het vliegtuig toch wel een stuk stiller maakt.

nieuwsbrief eerst2Diezelfde avond werd besloten om het vliegtuig te kopen en afgesproken werd dat het vliegtuig zo snel mogelijk voor export klaar zal worden gemaakt.

Nadat het in Lelystad aankomt moet het eerst Nederlands worden geregistreerd en zal er cosmetisch ook het een en ander gaan gebeuren. Teven zal het toestel weer geheel IFR worden gemaakt met alle apparatuur uit de PH-TWB.

Tot zover voorlopig deze  nieuwsbrief, we hopen U midden december meer te kunnen zeggen over het verloop en de datum dat deze kist in gebruik zal kunnen worden genomen. Wij zien U dan ook graag weer terug.

O Ja, een registratie hebben we ook al “PH-FLE” Ja U heeft het goed, de eerste drie letters van Flevo Air.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.