Harde werkers

Zoals alle goede dingen zo ook bij de PH-FLE; De deadline van de kerst wordt waarschijnlijk niet gehaald en we hopen nu dat we uiteindelijk nog voor het einde van dit jaar het eerste vluchtje kunnen maken. Wel zijn alle papieren vanuit Duitsland nu rond, en ook de RLD heeft belooft om het BVL en BVI zo snel mogelijk te zullen uitprinten en toe te zenden. Dus dat loopt allemaal. Hieronder nog wat plaatjes van de harde werkers, maar je ziet er moet nog wat gebeuren.

Ook goed nieuws is dat we voor de inbouw van een nieuwe movingmap hebben gekozen. Het oude exemplaar was toch wat verouderd en eigenlijk niet meer van deze tijd (Jaja welke tijd voor het er inzit is het eigenlijk alweer aan vervanging toe). We hebben gekozen voor een Bendix-King Skymap III color met terreininformatie. Deze map heeft een ingebouwde GPS en Full-Color display. Zie voor verdere informatie onderstaande info.

* Database includes Topographical Information and Victor Airways 

The Skymap IIIc offers full screen color GPS in a slim, compact unit. Provides a full moving map with full autopilot inface capability through an Aviation Interface Module. Designed from the same platform as the Skymap II series, the IIIC incorporates all of the features and functions which makes the Skyforce line so popular.

With a big, 5-inch diagonal screen incorporating an active-matrix display, the Skymapp IIIC, presents navigation information in a clear, colorful way. Fully portable, the IIIC can also be installed in your aircraft to supplement your current GPS or Loran.

Accessories Includes: Antenna, Antenna Cable, Carry Bag, Cigarette Lighter Power Cord, Leg Strap, Manual

 • Color TFT Display
 • Portable or Installed 
 • Full Screen Map 
 • Intuitive Operation 
 • Multilingual Capability 
 • North-up/Track-up Option 
 • Screen orientation 
 • Joystick control 
 • Seamless operation 
 • Data Point Interrogation 
 • Jeppesen® Database 
 • Feature Upgradable 
 • Map Layer Control 
 • Roads & Railways 
 • Cities, Towns & Urban Areas 
 • Rivers & Lakes 
 • Autopilot Coupling Capable 
 • MSA & Obstacle Heights 
 • Notepad Facility 
 • V-Nav Approach Mode 

Dan hier nog een uitgebreide handleiding in PDF formaat.

Tevens is er een nieuwe ADF met nieuwe Indicator aangeschaft, waarmee we weer helemaal officieel IFR zijn uitgerust. De oude was nog wel current, maar mocht niet meer in een ander vliegtuig worden ingebouwd.

nieuwsbrief7nieuwsbrief6nieuwsbrief5nieuwsbrief4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.