Nieuwe motor, nieuwe propeller

Nadat tot twee keer toe een uitlaatklep tijdens de vlucht is afgebroken, waarna een voorzorgslanding moest worden gemaakt die overigens beide keren goed is afgelopen hebben we beslist om de motor vervroegd te vervangen (er zaten nog twee van die kleppen in). Dit gaf welliswaar een verlies van 500 nog te vliegen motoruren, maar een gezonde nachtrust was voor mij toch belangrijker.

Tevens is gelijk besloten om op velerlij verzoek de vierbladspropeller weer te vervangen door een tweeblads. Dit geeft volgens diverse vliegers toch een betere performance en een wat rustiger toerental van de motor.

Ook is de Gomolzig uitlaat verdwenen en zal worden vervangen door een inpandige Liese uitlaat zoals ook op de PH-TWB was gemonteerd. Dit geeft wat minder weerstand en ook het uitlaatsysteem is wat minder slijtage gevoelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.